Voetreflex Amersfoort

Voetreflexologie

Voetreflexzonetherapie wordt al eeuwen toegepast in landen als Egypte en China en bij de indianen van Noord- en Zuid Amerika. Men wist toen al dat behandelen van reflexzones op de voeten een positieve uitwerking heeft op gezondheid en welzijn.

 

Voetreflexologie is een therapie die gebaseerd is op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Voetreflexologie, ook wel voetreflexzonetherapie genoemd, heeft een positieve werking op lichaam en geest.

 

Wanneer het verschil tussen moeten en kunnen te groot is, ontstaat stress. De rol die stress speelt bij het ontstaan van klachten (zowel lichamelijk als psychisch), wordt steeds meer inzichtelijk. Om de schadelijke effecten van stress tijdig te reduceren, kunt u er voor kiezen om een Voetreflex behandeling preventief toe te passen.

 

Door het gehele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. De reflexpunten en reflexzones in de voeten corresponderen met organen en orgaansystemen. Door deze punten en zones te behandelen gaat er een stimulerende werking uit naar de betreffende organen waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest kunnen zo weer worden hersteld.

 

Voetreflex therapie is geen voetmassage. Bij voetmassage worden de voeten gemasseerd en bij voetreflextherapie wordt er impuls (druk) op/onder de voet uitgeoefend. Hierdoor worden organen weer geactiveerd. Soms zit daar een blokkade en kan door de impuls de blokkade opgeheven worden. De voetreflex behandeling wordt als zeer ontspannend ervaren.

 

Voetreflex therapie is voor iedereen, ook voor kinderen en ouderen en is:

 

  • om te ontspannen en in balans te blijven;
  • ter preventie om klachten te voorkomen;
  • gewoon even een moment voor jezelf.

 

Een voetreflexbehandeling bevordert o.a:

 

  • de doorbloeding;
  • hormoon functies;
  • lymfedoorstroming;
  • afvoer van afvalstoffen;
  • energiedoorstroming.

 

Voetreflexologie wordt veelal als aanvulling gebruikt op de reguliere geneeskunde. Er wordt geen medische diagnose gesteld.

 

Maak een afspraak

 

Rianne Griede | Voetreflex Amersfoort Voetreflexologie Amersfoort

Voetreflex Amersfoort

Rianne Griede
Röntgenstraat 6
3817 TL Amersfoort
M: 06 40 50 28 66
E: info@voetreflexamersfoort.com

Referentie Moina

Ontvangst allerhartelijkst, uitleg en opzet van de behandeling werd goed uitgelegd en prettig om een folder met de mogelijke nawerking mee te krijgen. De behandelstoel is heel prettig en met een deken over je heen is het aangenaam vertoeven, de warme handdoek om de voeten is een feestje. Zachte muziek tijdens de behandeling draagt bij tot de ontspanning. Na de behandeling uitgebreid de voetkaart besproken en is alles wel duidelijk geworden. De pijnlijke plekken komen overeen met verstoringen in het lichaam na operaties enz. Ik begrijp dat er zelfgenezend vermogen is geactiveerd en ik voel ik ook wel dat er iets in gang is gezet.