Voetreflexologie

Voetreflexzonetherapie wordt al eeuwen toegepast in landen als Egypte en China en bij de indianen van Noord- en Zuid Amerika. Men wist toen al dat behandelen van reflexzones op de voeten een positieve uitwerking heeft op gezondheid en welzijn.

 

Voetreflexologie is een therapie die gebaseerd is op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Voetreflexologie, ook wel voetreflexzonetherapie genoemd, heeft een positieve werking op lichaam en geest.

 

Wanneer het verschil tussen moeten en kunnen te groot is, ontstaat stress. De rol die stress speelt bij het ontstaan van klachten (zowel lichamelijk als psychisch), wordt steeds meer inzichtelijk. Om de schadelijke effecten van stress tijdig te reduceren, kunt u er voor kiezen om een Voetreflex behandeling preventief toe te passen.

 

Door het gehele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. De reflexpunten en reflexzones in de voeten corresponderen met organen en orgaansystemen. Door deze punten en zones te behandelen gaat er een stimulerende werking uit naar de betreffende organen waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest kunnen zo weer worden hersteld.

 

Voetreflex therapie is geen voetmassage. Bij voetmassage worden de voeten gemasseerd en bij voetreflextherapie wordt er impuls (druk) op/onder de voet uitgeoefend. Hierdoor worden organen weer geactiveerd. Soms zit daar een blokkade en kan door de impuls de blokkade opgeheven worden. De voetreflex behandeling wordt als zeer ontspannend ervaren.

 

Voetreflex therapie is voor iedereen, ook voor kinderen en ouderen en is:

 

  • om te ontspannen en in balans te blijven;
  • ter preventie om klachten te voorkomen;
  • gewoon even een moment voor jezelf.

 

Een voetreflexbehandeling bevordert o.a:

 

  • de doorbloeding;
  • hormoon functies;
  • lymfedoorstroming;
  • afvoer van afvalstoffen;
  • energiedoorstroming.

 

Voetreflexologie wordt veelal als aanvulling gebruikt op de reguliere geneeskunde. Er wordt geen medische diagnose gesteld.

 

Maak een afspraak

 

Rianne Griede | Voetreflex Amersfoort Voetreflexologie Amersfoort


Voetreflex Amersfoort

Rianne Griede
Röntgenstraat 6
3817 TL Amersfoort
M: 06 40 50 28 66
E: info@voetreflexamersfoort.com

Referentie José

In een rustige atmosfeer heb ik 4x voetreflex mogen ontvangen. Hoewel ik met voetreflex bekend ben, was het toch een beetje anders. De behandelingen waren prettig ondanks wat pijnpunten. Interessant is om op zo'n klein oppervlak zoveel verschillende sensaties te kunnen ervaren. De behandelingen waren heel ontspannen. Halverwege de behandeling zakte ik meestal wat weg met mijn bewustzijn. Dit kon ik niet tegen houden en dat hoefde ook niet. Op alle vragen die ik had over voetreflexbehandelingen, kreeg ik goede aanvullende informatie van Voetreflex Amersfoort.